Velkommen til Opeggen gård

Høstetid i hagen

For tiden holder vi på å konservere og foredle grønnsaker fra hagen før frosten fester sitt grep om høsten og vinteren setter inn.

 

Jeg liker godt å fermentere, det er spennende å prøve seg på ny grønnsaker som skal foredles og konserveres på denne måten. Nå står hvitløken for tur, og jeg har planer om å få ned enda mer av grønnkål, savoykål og rødkål, noe vi har mye av i år. Jeg prøvde meg også på å fermentere  små tomater fra drivhuset, de større tomatene skal jeg fermentere til salsa. 

 

Her er det bla. savoykål, rødkål, hvitløk, ingefær og chilli fra hagen som skal fermenteres til kimchi.

Bønner som har vokst i drivhuset åpnes og bønnene tørkes.

Av epler og pærer har vi lagd syltetøy og saft, som blir fint å ha i den mørkeste tiden av året. 

 

Denne squashen ble den største vi fikk i år, den veide ca 3 kg.