Velkommen til Opeggen gård

Gårdsbesøk på Byneset

Vi ønsker barnehagegrupper, elever, elevgrupper og skoleklasser velkommen til gards på Opeggen! Her kan vi by på nærkontakt med dyrene, både kaninkos, plukking av egg, fôring av geiter, og ikke minst ridetur med hest og vogn.

Vi er et besøkssmåbruk, som ønsker å vise hvordan et småbruk drives, gjennom årstidene, og hvordan dyrehold i småskala kan være til glede og nytte for både dyr og mennesker.

 

Det er mulighet for å sitte inne på stabburet og innta mat og drikke, og å kunne bruke rommet til undervisning og informasjon om dette er ønskelig. 

 

Ragnhild er utdannet pedagog, og kan legge til rette for opplegg i samsvar med kompetansemål eller læringsmål, og benytte gården og dyrene i undervisningen. Opplegget kan tilpasses etter alder, ønsker og behov ellers hos besøksgruppen.

 

Vi har fire hester på gården, shetlandsponnien Dixie, mini-shetlandsponnien Suprise og  islandshestene Hetja og Gloð. Dixie, født i 2005, er veldig glad i å trekke vogn. Glóð er født på Island i 1990, og navnet hennes betyr "glød" som i vulkansk lava. Hetja fra Buan, født i 2000, navnet hennes betyr "helt(inne)" Hetja og Glod er stødige hester for barneridning.

 

På gården vår har vi også geitene Rakkern og Vilja og sauene Ulla og Tulla, både sauene og geitene er veldig lure og spesielt geitene litt rampete, og de er alle fire veldig glad i kraftfor. Så de kommer springende om vi rister på bøtta, og tar da gjerne også i mot kos.

 

I fjøset har vi vaktler, som legger små egg, det er mulig å bli med på eggsanking og å få stryke disse små og fine fuglene.

 

Hønene våre får gå fritt ut på tunet året rundt, og de er veldig glad i mais og brød, de legger også egg og om våren er det ofte flere av de som legger seg klukk, for å ruge ut kyllinger. Vi har også kaniner og ofte kaninunger, de vil gjerne ha kos og gress.

 

Grisene Nøffi og Fløffi er kontaktskapende og veldig glad i mat.

 

Kontakt Ragnhild tlf. 90168244 / ragnhild opeggengard.no, for mer informasjon og et spennende tilbud!